ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Νέα Φορέων ΚΑΛΟ
Ανακοίνωση
Παρ, 01/19/2024 - 19:04

 

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

 

Τις επόμενες μέρες 22-25 Ιανουαρίου στις Βρυξέλλες, θα πραγματοποιηθεί η ετήσια Γ.Συνέλευση του Δικτύου ΕΝSA, Ευρωπαϊκών Κοινωνικών Φορέων , Πόλεων και Περιφερειών καθώς και του Δικτύου ΕΝSEL (Eυρωπαϊκό Δίκτυο για την Κοινωνική και Συναισθηματική Αγωγή και το Ευ Ζην).

Με χαρά σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε και διαδικτυακά δηλώνοντας συμμετοχή από την παρακάτω φόρμα:

https://forms.gle/PFRWfJGt78pWgSgR9

Ειδικά την Τετάρτη το πρωί, 10-1 μ.μ. 24 Ιανουαρίου, θα παρουσιάσουμε στο Δίκτυο ΕNSEL, δράσεις, προγράμματα, καλές πρακτικές.

Η ΚΟΙΝΣΕΠ Κυκλάδων, σε συνεργασία με Πανεπιστήμια, Σχολεία και Οργανισμούς που εργάζονται σε προγράμματα ERASMUS +, τα τελευταία χρόνια, έχουμε δημιουργήσει εκπαιδευτικά εργαλεία για την Κοινωνική Συναισθηματική Μάθηση και έχουμε δημιουργήσει το Δίκτυο για την Κοινωνική Συναισθηματική Μάθηση και το Ευ Ζην, το ENSEL NETWORK.

https://en-sel.eu/

Οι δεξιότητες διαπροσωπικής ζωής περιλαμβάνουν αποτελεσματική επικοινωνία, συνεργασία, ομαδική εργασία και ικανότητες επίλυσης προβλημάτων, σεβασμό για ομοιότητες και διαφορές, εκτίμηση, ενσυναίσθηση, εμπιστοσύνη και αγάπη για την εφαρμογή της Ευημερίας και του ΕΥΖΗΝ στις κοινότητές μας.

Oι δράσεις του Δικτύου παρουσιάζονται μέσα από διαδικτυακή Πλατφόρμα Τηλεκπαίδευσης MOODLE, όπου τα μέλη του Δικτύου ΕΝSEL, ανεβάζουν εκπαιδευτικά προγράμματα και εργαλεία για αξιοποίηση τους στα σχολεία, στους χώρους εργασίας, στην κοινότητα μέσα από τους Δήμους και τις κοινότητες.

Το πρόγραμμα της παρουσίασης του Δικτύου ΕNSEL είναι εδώ:

Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024, πρωϊ 10-1 μ.μ.

ENSEL Network- Social Emotional Learning and Well-Being

Συντονισμός: Μίλτος Σακελλαρίου, ΚOIΝΣΕΠ Κυκλάδων Altera Vita, (Ελλάδα),

Συντονιστής ENSEL Network & ENSA WG for Wellbeing and SEL

Eισηγήσεις- Παρουσιάσεις

Καθ. Δρ. Cigdem Sahin Taskin, Πανεπιστήμιο Canakkale Onsekiz Mart, (Τουρκία), Πλοήγηση στα συναισθήματα μέσω υπολογιστικής σκέψης: παρουσίαση του προγράμματος COMPUSEL

Δρ. Miguel Vidal González, Ισπανικό Εθνικό Κέντρο Αναφοράς CIPFP Misericordia, Βαλένθια, Ισπανία, Xορός, ενσυνειδητότητα και Ευημερία

Maria del Carmen Lopez Cruz, FEMXA, Ισπανία Διευθύντρια Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων & Ανάπτυξης

Προσέγγιση της κοινωνικής κατάρτισης: Ευρωπαϊκά εργαλεία και κονδύλια για τη βελτίωση της ευημερίας

Antonio Palazuelos Prieto, SYAH Cabo Verde, Live on an island project, Youth work για την κλιματική αλλαγή και ευημερία σε νησιωτικές και παράκτιες χώρες

Antonella Masullo, Δήμος Cava de Tirreni (Επαρχία Σαλέρνο), Ιταλία, Παρουσίαση έργου «Προαγωγή της Υγείας και Ευεξίας -Δήμος Cava de’ Tirreni» .

Θέματα: εφαρμογή δεξιοτήτων ζωής με ολιστικό τρόπο, βοήθεια στους νέους να ασκήσουν τις δεξιότητες τους σε θεμελιώδη δικαιώματα στο σπίτι, το σχολείο, την τάξη και την κοινότητα, Ανοιχτές παρουσιάσεις και διαδραστικές συνεδρίες με διαφορετικούς συνεργάτες του Δικτύου ENSEL

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΤΡΙΗΜΕΡΟΥ

https://en-sel.eu/mod/page/view.php?id=885

Miltos Sakellariou 

Council of Europe

Committee on Environmental and Health Crisis

ENSA-Woking Group- Coordinator for Wellbeing  and Ensel Network

Family Therapist, Prevention Counsellor in Addictions

MSc Counseling Psychology

 

ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. ΚΥΚΛΑΔΩΝ-ΑLTERA VITA

Social Cooperative of Cyclades

Kepos-Manna, 84100 Syros 

CYCLADES-GREECE

tel:+306972204356    

E-Μail: [email protected]

Web: https://alteravita.eu

E-Learning:  https://e-learning.alteravita.eu/

ENSEL-NETWORK-https://en-sel.eu/

ENSA: https://www.ensa-network.eu/