Ομάδα Εργασίας για την ανάπτυξη της Κοινωνικής Οικονομίας και Επιχειρηματικότητας

Νέα Φορέων ΚΑΛΟ
Διαβούλευση
Παρ, 12/13/2019 - 00:52

Ομάδα Εργασίας για την ανάπτυξη της Κοινωνικής Οικονομίας και Επιχειρηματικότητας

Αγαπητές φίλες και φίλοι, συνεργάτες και συνεταιριστές,

Στο πλαίσιο των μελλοντικών παρεμβάσεων σε θεσμικό επίπεδο για θέματα που απασχολούν την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα και Οικονομία και επειδή είναι επιτακτική ανάγκη να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, προτείνουμε να συγκροτηθεί και να συγκληθεί ΑΜΕΣΑ μια ομάδα εργασίας που θα απασχοληθεί με τις παρακάτω θεματικές Ενότητες:

⦿ Εκπαίδευση (Κέντρα στήριξης κ.α.)
⦿ Χρηματοδότηση (ΕΣΠΑ - ΠΕΠ, Τοπικά, εθνικά, ευρωπαϊκά προγράμματα)
⦿ Επίλυση νομικών και άλλων στρεβλώσεων

Σκοπός την ομάδας εργασίας είναι καταγράψει όλες τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Φορείς Κ.ΑΛ.Ο. και να προτείνει λύσεις στους κρατικούς και θεσμικούς φορείς για την επίλυσή τους.

Άμεσος και πρωταρχικός στόχος είναι να παρέμβουμε με προτάσεις στο σχεδιασμό του ΕΣΠΑ 2021 /2027 με κάθε πρόσφορο μέσο, και να πιέσουμε το Υπουργείο Εργασίας και τους εμπλεκόμενους φορείς να βρεθούνε λύσεις.

Θεωρώ άμεση προτεραιότητα να συνενώσουμε τις δυνάμεις και την τεχνογνωσία όλων μας, και καλούμε τις Ενώσεις σε όλη την Ελλάδα, τις ΚΟΙΝΣΕΠ (αλλά και όποιο άλλο -φυσικό ή νομικό - πρόσωπο έχει άποψη και τεχνογνωσία με τα παραπάνω θέματα) να δηλώσει συμμετοχή στην ομάδα εργασίας εδώ

https://forms.gle/VJMxxocLJE7eKfjX8

Μόλις συμπληρωθεί ένα ικανός αριθμός ατόμων (κατά την ταπεινή μου γνώμη) με άποψη και τεχνογνωσία, θα προχωρήσουμε στην πρώτη -μέσω διαδικτύου- συνάντηση.

Παρακαλώ τροποποιήστε αναλόγως, και προωθήστε το παραπάνω μήνυμα σε όποιον νομίζετε πως πρέπει να συμμετάσχει με κάποιο τρόπο στην ομάδα εργασίας.

Προτεινόμενη ημερομηνία πρώτης συνάντησης Σάββατο 18/01/2020 17:00 με 19:30 το απόγευμα.

Καλό Σαββατοκύριακο!

Θωμάς Σοπιλίδης
Πρόεδρος "Δυναμικής Ένωσης" Κ.ΑΛ.Ο.