Συνάντηση εργασίας με τον Αν. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μ. Μπόλαρη και τον Βουλευτή Έβρου κ. Γ. Καΐσα

Νέα Φορέων ΚΑΛΟ
Εταιρικό Νέο
Τετ, 06/22/2016 - 17:06

Δελτίο Τύπου, 17-6-2016

Συνάντηση εργασίας του μέλους του Κοινωνικού Συνεταιρισμού Διδυμότειχο 2020 (ReallyREAL) κ. Κώστα Γκουρλουμένου και του Βουλευτή Έβρου κ. Γεωργίου Καΐσα με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάρκο Μπόλαρη, για την προώθηση της ρομποτικής Γεωργίας Ακριβείας στην χώρα μας.

Το μέλος του Κοινωνικού μας Συνεταιρισμού Διδυμότειχο 2020 (ReallyREAL) κ. Κώστας Γκουρλουμένος και ο Βουλευτής Έβρου κ. Γεώργιος Καΐσας συναντήθηκαν με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάρκο Μπόλαρη με σκοπό την προώθηση της ρομποτικής Γεωργίας Ακριβείας στην χώρα μας.

Κατά την συνάντηση έγινε παρουσίαση από τον κ. Γκουρλουμένο όλων των εξελίξεων σε διεθνές επίπεδο όσο αφορά τις υπηρεσίες Γεωργίας Ακριβείας με χρήση Αγροτικών Drones και ειδικών πολυφασματικών καμερών. Πρόκειται για μια νέα αγορά (emerging market), δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ παγκοσμίως που θα φέρει επανάσταση στην αγροτική παραγωγή.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Μπόλαρης και ο Βουλευτής Έβρου κ. Καϊσας, γνώστες και υποστηριχτές των νέων καινοτόμων τεχνολογιών και δη της Γεωργίας Ακριβείας, τόνισαν ότι πρόκειται για μια νέα αγορά, η ανάπτυξη της οποίας ταιριάζει απόλυτα με τα ειδικά χαρακτηριστικά της χώρας μας (υψηλά καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό) και εκτός των άμεσων ωφελειών από την εφαρμογή της στον πρωτογενή τομέα,  μπορεί να αποτελέσει έναν βασικό πυλώνα στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας με την άμεση δραστηριοποίηση πανεπιστημίων, εταιρειών υψηλής τεχνολογίας, clusters και ερευνητικών ιδρυμάτων για την παραγωγή στην Ελλάδα τόσο του υλικού (drones) όσο και του λογισμικού (εφαρμογές χαρτογράφησης και ανάλυσης NDVI) που απαιτούνται για την εφαρμογή της.
Η προώθησή της δε σε κοινωνικοσυνεταιριστικό επίπεδο, μπορεί να εξασφαλίσει χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας στο άνεργο επιστημονικό δυναμικό της χώρας αλλά και χαμηλό κόστος στην χρήση της, πράγμα που θα ωφελήσει σημαντικά τον Έλληνα Αγρότη τόσο όσο αφορά την μείωση του κόστους παραγωγής από 30 έως 75% σύμφωνα με σχετικές έρευνες όσο και την ελαχιστοποίηση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της Γεωργίας (μείωση της μόλυνσης των υπόγειων υδάτων από χρήση λιπασμάτων - φυτοφαρμάκων).

Συμφωνήθηκε η στενή συνεργασία όλων των παρευρισκομένων.
Δ2020 Κοιν.Σ.Επ.
"Η κοινωνία συναντά την καινοτομία"